Kunstenaars


Sjoerd Bakker

Sjoerd
 
Bakker

Plezierige bediening
Mooi assortiment
Niet ver van het Centraal Station

http://www.spbakker.nl
Rachel Balen

Rachel
 
van
 
Balen

"Wat ik zo prettig vind aan Flokstra is de gemoedelijke sfeer die er heerst. Je word goed geholpen en kunt er met al je vragen terecht."

http://www.rachelvanbalen.nl
Hanny Beer

Hanny
 
de
 
Beer

De service van Flokstra vindt ik geweldig en ben blij dat het assortiment zo uitgebreid en veelzijdig is.

http://www.hannydebeer.nl
Pim Benus

Pim
 
Benus
Architect

Sinds 1989 de vaste huisarchitect, ontwierp de toonbank, de uitbouw op de bovenste verdieping en de slingertrap.

http://www.benusarchitectuur.nl
 Berto

 
Berto

De emotie en de eenvoud van de lijnen in de werken van Berto springen je uit het doek tegemoet!

http://berto.artpage.nl
Jantien Boer

Jantien
 
de
 
Boer
Beeldend Kunstenaar

Flokstra is als een snoepwinkel voor de kunstenaar... Elke keer als ik er kom wordt ik hebberig tot en met en ga ik weg met meer spullen dan gepland. Én met een grote glimlach op mijn gezicht!

http://jantiendeboer.com
Laurens Boersma

Laurens
 
Boersma
Beeldend Kunstenaar

Ik kom al jaren bij Flokstra. Het is simpelweg voor al mijn schilderspullen de beste en voordeligste plek. Kwaliteit staat voorop en als ik iets extra's nodig heb dan heeft Jan het wel. Of anders zorgt hij wel dat het er komt. Daarbij is het altijd leuk om in de winkel te zijn. Even bijpraten met een kopje koffie erbij, ook daar is bijna altijd wel tijd voor.  

http://laurensboersma.nl
Herma Bolhuis

Herma
 
van
 
Bolhuis

In de winkel bij Jan Flokstra begint het goeie gevoel al: alles kan en niks moet. En dat gevoel neem je dan mooi mee naar huis...

http://hermavanbolhuis.nl
Eric Bos

Eric
 
Bos

Toen ik in de jaren ’80 les gaf aan Dye Linetreckers als opvolger van Jan van der Baan, stuurde ik mijn leerlingen naar Flokstra voor het materiaal. Jan Flokstra had en heeft namelijk de gave om meteen iets leuks te regelen, korting, iets extra’s, advies, betrokkenheid en iets dat in de winkelwereld een beetje verloren is gegaan: dienstbaarheid. Dat maakte dat ik er, vanaf de jaren ’70, graag kom. Want Jan’s mentaliteit straalt ook af op zijn personeel. Je loopt makkelijk zijn winkel binnen, ook als je niet direct iets koopt. Alles kan, niks is een probleem. Dat is het geheim van het succes. Daarom stuurt de Klassieke Academie haar studenten ook graag naar Flokstra.

http://www.visualia.nl
Marlies Bosch

Marlies
 
Bosch

Al jaren ben ik vaste klant van Flokstra. niet alleen voor het inlijsten van foto's en het kopen van passe partouts en lijsten, maar ook door de manier waarop ik het gevoel krijg een gewaardeerde klant te zijn. Het personeel en Jan (en vroeger Bert) geven een professioneel advies op allerlei gebied.

http://www.boschphotography.com
 Botas

 
Botas
Beeldend Kunstenaar

Voor mij is er maar één bedrijf die alles heeft wat ik nodig heb op het gebied van acrylverf... dat is Flokstra in Groningen. Je vindt daar een ruim assoritent verven, kwasten en andere benodigdheden.

http://www.botasart.com
Angélique Boter

Angélique
 
Boter
Illustrator/Beeldend Kunstenaar

Bij Flokstra zijn ze altijd bereid met je mee te denken en je daarbij zo goed mogelijk te helpen en te adviseren. De winkel is prettig en de sfeer goed. Er gaat niets boven Flokstra! 

http://www.angeliqueboter.nl
Margot Brekelmans

Margot
 
Brekelmans
Beeldend Kunstenaar

Erge grote maten brengt hij gewoon thuis!

http://www.margot-brekelmans.nl
Karel Buskes

Karel
 
Buskes
Schilder

Al zeker dertig jaar kom ik bij Flokstra. Als kind met mijn ouders, later op de academie en nu al weer vele jaren tot volle tevredenheid vanuit mijn atelier.

http://www.karelbuskes.nl
Manuel Claassen

Manuel
 
Claassen
Schilder

"Al jaren haal ik mijn schildersmateriaal bij Flokstra. Ik stel de persoonlijke benadering van de klanten zeer op prijs. Het is fijn dat ik spieramen helemaal op maat kan bestellen. In de meeste van mijn schilderijen bevinden zich smalle uitsnijdingen. Ze geven zicht op 'echt' landschap, soms bijna gestileerd, soms realistisch."

http://www.manuelclaasen.nl
Henk Dalmolen

Henk
 
Dalmolen

Ik vind Flokstra een prettige zaak, waar ik de laatste jaren al mijn verf en aanverwante artikelen koop. De sfeer is er prettig, de sortering ruim. Maar het allerbelangrijkste is dat je er goed en zonder kapsones wordt geholpen.

http://www.henkdalmolen.nl
 Dane

 
Dane

Of ik nou wat nodig heb of niet, het is altijd leuk om even bij Flokstra binnen te wandelen!'

Liesbeth Dijkman

Liesbeth
 
Dijkman

Ik ga naar Flokstra, omdat ze daar weten wat ze verkopen, en omdat een wijze chinees, die zelf stempelinkt verkocht aan hortusbezoekers, zei dat ik daarvoor beter naar Flokstra kon gaan. Daar was hij dan ook regelmatig gesignaleerd, rondkijkend.

http://www.liesbethdijkman.nl
Joost Doornik

Joost
 
Doornik

Ook al jaren klant bij Flokstra

http://www.doornik-schelfhout.nl/site/
 Dup

 
Dup

Hoi Jan, heel veel van jou zit in mijn schilderijen!

http://www.atelierdup.nl
Janet  Edens

Janet
 
Edens
Kunstenaar

Door mijn creatieve moeder kom ik van kinds af aan al bij Flokstra. Als autodidact kunstschilder ervaar ik een bezoek aan deze winkel nog steeds als een groot uitje. Alle producten die ik nodig heb en zoek hebben ze in de winkel. Ik word erg hebberig van het mooie en uitgebreide assortiment. Als ik twijfel tussen diverse materialen, doeken of merken, krijg ik de beste adviezen van het personeel. Tevreden verlaat ik deze zaak.

http://www.janetedens.nl
Alyke Evers

Alyke
 
Evers

Ook al woon ik in Gouda, als ik voor bezoek aan familie of vrienden in Groningen kom, loop ik altijd even bij Flokstra naar binnen.Dat "even" duurt meestal wat langer, omdat er veel te vinden is en ook alle tijd genomen wordt voor een gesprek over materialen en hun mogelijkheden.Daarnaast is er ook nog belangstelling voor de kunst die uit het materiaalgebruik ontstaat!Met goede adviezen en materialen ga ik dan weer verder...

http://www.alyke.nl
Annemieke Fictoor

Annemieke
 
Fictoor
Kunstschilder

Flokstra…de allerleukste winkel in Groningen. Je zintuigen springen open, altijd even neuzen bij de dingen die je niet nodig hebt. Ik koop eigenlijk altijd meer dan strikt noodzakelijk. En Jan is altijd attent, een persoonlijk praatje, personeel hartelijk. Kortom, een Walhalla voor iedereen die met kunst te maken heeft!

http://www.annemiekefictoor.nl
Ingrid Fokkens

Ingrid
 
Fokkens
Kunstschilder

Gezelligheid kent geen tijd bij Flokstra. Er is altijd koffie, maar ook goede voorlichting over nieuwe materialen.

http://www.ingridfokkens.com
Flip Gaasendam

Flip
 
Gaasendam

Flip Gaasendam (1957) studeerde aan de Minerva Academie te Groningen. Zijn werk is opgenomen in collecties van o.a.: Museum Van Lien, Museum Molhmann, ING, Rijks Universiteit Groningen en Unilever. In 1987 won hij de 'J. Egbertsprijs', t.g.v. Kunstlievend Genootschap Pictura te Groningen.

http://www.flipgaasendam.nl
Thijs Gaasendam

Thijs
 
Gaasendam
Fotograaf

                     

http://www.gaasendamfotografie.nl/
Abel Groenewold

Abel
 
Groenewold
Tekenaar/Schilder

Ik ben vooreerst tekenaar. Sinds ik in 1975 een tekenwedstrijd won en voor 75 gulden (ja ja) materiaal mocht uitzoeken bij Flokstra, kom ik bij Jan voor m'n spullen.  En ik slaag er altijd, want Jan heeft gewoon alles of hij laat het komen. En sinds de Klassieke Academie voor Schilderkunst is opgericht gaat het nog beter met ons beider activiteiten!!....Zie mijn site waar dit toe heeft geleid.....

http://www.abelgroenewold.nl
Britta van Groningen à Stuling

Britta van
 
Groningen à Stuling

Voor mezelf maar vooral voor mijn schilderworkshops ben ik met enige regelmaat bij Flokstra te vinden voor schildersbenodigdheden. Al sinds de Academie-tijd vaste klant bij Flokstra.

http://www.britt-art.com
Annemarie Groot

Annemarie
 
de
 
Groot
Schilder


http://www.annemariedegroot.com
Frans Hage

Frans
 
Hage
Autoart

Al vele jaren maak ik gebruik van de schilder en tekenmaterialen van Flokstra voor mijn cursussen van de Stichting Welzijn in Bedum. Het malle is dat ik zelf nooit in de winkel kwam om het materiaal in te kopen. Via de beheerder van de Meenschaar werd het altijd opgehaald. Eenmaal in de winkel geweest te zijn was ik verkocht en vanaf toen ga ik zelf de inkopen doen. Was verbaasd over het grote assortiment en nog het meest over de klant vriendelijkheid.

http://www.franshage.nl
Halbe Hageman

Halbe
 
Hageman
Schilder

"De afgelopen 20 jaar heb ik een regelmatige gang naar Flokstra. De schildersmaterialen die ik nodig heb zijn altijd voorradig en mocht het eens iets bijzonders zijn, dan worden inspanningen gepleegd om het voor elkaar te krijgen. Altijd nog gelukt! Soms wordt mij een advies gegeven waar ik enorm mijn voordeel mee heb. Voor mij blijft het heel plezierig om in deze zaak mijn 'boodschappen' te doen."

http://www.halbehageman.nl
Anita Hazekamp

Anita
 
Hazekamp

Ik woon en werk in Ädelfors, Zweden, ....maar kom regelmatig naar Groningen om o.a. even bij Flokstra langs te wippen en heerlijk rond te neuzen en materiaal te kopen.

http://www.anitahazekamp.com
Wim Heesen

Wim
 
Heesen
Kunstschilder

Al jaren vaste klant bij Flokstra

http://www.wimheesen.nl
Rosa Hofwegen

Rosa
 
van
 
Hofwegen

Even naar Groningen, vanzelfsprekend  naar Flokstra.

http://www.rosavanhofwegen.nl
Geke Hoogstins

Geke
 
Hoogstins
Beeldend Kunstenaar

Jan Flokstra is voor mij méér dan een winkel waar je echt alles op schildergebied kunt krijgen: altijd een warm welkom en kopje koffie, altijd tijd om vragen en wensen te bespreken én voelbare passie voor kunst en kunstenaar!

http://www.gekehoogstins.nl
Martin Horneman

Martin
 
Horneman

Ik ben erg tevreden over jullie assortiment, helemaal nu het uitgebreid is naar de benedenverdieping!!!

http://www.atelier-horneman.nl
Mies Hout

Mies
 
van
 
Hout
Kinderboekenillustrator

Ook Bang Mannetje en alle anderen zijn geschilderd met plakkaatverf van Flokstra. Je kunt er niet alleen alle materialen kopen, maar ook even een praatje maken en een kopje thee drinken. Voor boeken en illustraties:

http://www.miesvanhout.nl
Han Jansen

Han
 
Jansen

Jarenlang was ook Han Jansen vaste klant bij Flokstra.  Han Jansen (1931 - 1994) werd geboren in Kloosterburen in Groningen en was autodidact. Aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw kreeg hij landelijke bekendheid met zijn koeienschilderijen. Sindsdien hield hij zich op verschillende manieren en in diverse technieken bezig met de verbeelding van het Hollandse landschap.

http://www.hanjansen.com
 Jiddje

 
Jiddje

"Een hele goede reden voor een Fries om naar Groningen te komen is Flokstra. breed assortiment, prima mensen en goede kwaliteit."

http://www.jiddje.nl
Jeanette Jipping

Jeanette
 
Jipping
Beeldend Kunstenaar


http://www.jeanettejipping.nl
Annemiek Jong

Annemiek
 
de
 
Jong

FLOKSTRA? Da's mijn favoriete uitstapje naar de stad

http://www.opderuimte.nl
Lydia Jonkman

Lydia
 
Jonkman

Ik koop altijd mijn materialen bij Flokstra. Ikzelf gebruik altijd de acrylverf van Amsterdam (ook voor mijn schildercursussen). Mijn doeken bestel ik ook altijd bij Jan. Kwaliteit staat bij mij in hoog vaandel. Voor mijn schilderijen ga ik gewoon voor kwaliteit. Deze vind ik bij Flokstra.

http://www.lydiajonkman.nl
Jolanda Kieneker

Jolanda
 
Kieneker
Beeldend Kunstenaar

“Zonder Flokstra krijgt een idee geen vorm!“

http://www.jolandakieneker.nl
Joke Klaveringa

Joke
 
Klaveringa

Ik kom al jaren bij Jan in de winkel. Als kind al werd ik meegenomen door mijn moeder om kralen e.d. te kopen. Toen al vond ik de verf veel interessanter. Dit is zo gebleven. Na mijn opleiding aan de Klassieke Academie zijn de bezoekjes alleen maar frequenter geworden. Een snoepwinkel voor iedere kunstenaar. Een groot assortiment en je wordt er altijd goed geholpen.

http://www.jokeklaveringa.nl
Klaas Klazema

Klaas
 
Klazema
Kunstschilder

"Flokstra is de winkel waarvoor ik regelmatig naar Groningen kom. Een mooie winkel met deskundige, enthousiaste en fijne mensen."

http://www.klaasklazema.exto.nl
Anna Klein-de Boer

Anna
 
Klein-de Boer

Al jaren kom ik bij Flokstra in de winkel. De laatste jaren iets minder omdat onze dochter verhuisd is naar Amsterdam. Ik woon en werk op Ameland, maar heb mijn tandarts in de stad Groningen. Wat is het heerlijk om na het bezoek aan de tandarts, regelrecht naar Flokstra te gaan. Het uitzoeken van al die kleurrijke materialen en nieuwe penselen is heerlijk. Fijne mensen, die koffie aanbieden en ook mijn bestellingen prima verzorgen.

http://www.annavanameland.eu
Jaap Knip

Jaap
 
Knip
Schilder

Een aantal jaren geleden heb ik Flokstra gevonden. Alle materialen die ik gebruik voor mijn werk zijn op deze plek te vinden. Daarbij is de persoonlijke benadering en service van een hoog niveau, en kom ik hier graag.

http://www.jaapknip.nl
Herman Kolker

Herman
 
Kolker
Kunstschilder


http://www.hermankolker.nl
Daniël Koning

Daniël
 
Koning
Schilder

Natuurlijk geschilderd met olieverf van Flokstra...

http://www.danielkoning.nl
Roelof Koobs

Roelof
 
Koobs
Schilder

Regelmatig klant bij Flokstra o.a. voor de verf van Old Holland Scheveningen en penselen Schildert impressionistisch met olieverf op linnen

http://www.roelkoobs.nl
Keimpe Kooi

Keimpe
 
van der
 
Kooi
Beeldend Kunstenaar

'Flokstra: koffie, een praatje, een goeie reden om even het atelier uit te komen en verder één grote snoepwinkel voor de schilder!''

http://www.keimpevanderkooi.nl
Klaas Koops

Klaas
 
Koops

Het volgen van de Klassieke Academie voor schilderkunst zonder Flokstra zou een stuk lastiger zijn geweest. De goede adviezen en het omvangrijke assortiment hebben geweldig geholpen. En dan natuurlijk de leuke sfeer in de zaak, inclusief de koffie. Zelfs met bezorgen en parkeren word je bijgestaan. Een aangename pleisterplaats voor een beeldend kunstenaar.

http://www.klaaskoops.nl
Trudy Kramer

Trudy
 
Kramer


http://www.trudykramer.nl
Marion Kraus

Marion
 
Kraus
Beeldend Kunstenaar

"Naast mijn vrije werk schilder ik veel portretten in opdracht, en geef ik schilderles. Al jaren betrek ik schildermateriaal voor mijzelf en mijn cursisten bij Flokstra. Wat ik erg waardeer is de persoonlijke sfeer, de gunstige prijs en... 'Goeiemorgen, kopje koffie?'."

http://www.marion-kraus.exto.nl
Marianne Krizkovsky

Marianne
 
Krizkovsky


http://www.marianne-foto.nl
René Kuipers

René
 
Kuipers
Schilder


http://www.renekuipers.nl
Leo Lijster

Leo
 
de
 
Lijster

Als olieverf-junk kom ik al zo'n 23 jaar bij jou scoren en jouw hartstocht voor je winkel matched erg goed met mijn penseelzucht. Ik hou van mensen die van hun vak houden en daarnaast heb je naast jezelf een stel sympathieke en betrokken mensen in dienst.

http://www.leodelijster.nl
Claartje Linden

Claartje
 
van der
 
Linden

Goede service, alle benodigde materiaal en informatie en een gezellig praatje: voor dit alles kan ik al jaar en dag terecht bij Flokstra!

http://www.claartjevanderlinden.nl
Jan Meij

Jan
 
van der
 
Meij
Beeldend Kunstenaar

Olieverf op linnen is mijn favoriete materiaal waarbij schaduwpartijen mijn grootste aandacht krijgen, modellen vormen mijn hoofdthema vanwege de mooie schaduw-licht effecten in combinatie met een prachtig lijnenspel.

http://www.schaduwlicht.nl
Nynke Meijer

Nynke
 
Meijer
Art & Design

Door onze internationale klantenkring is het af en toe zaak om weer zo snel mogelijk aan verse doeken en teken & schildermaterialen te komen. Een bezoek aan Flokstra is dan ook pure weelde. Naast een uitgebreid assortiment materialen van topkwaliteit en expertise, is ook de service van hoog niveau.

http://www.nynart.com
Astrid Mellema

Astrid
 
Mellema

"Helaas verkoopt Flokstra geen fotorolletjes, maar voor een zorgvuldig en snel uitgevoerde inlijstopdracht ben je hier aan het juiste adres !"

http://www.sehan.nl
Miranda Meulenkamp

Miranda
 
Meulenkamp

Jan Flokstra in Groningen een speciaalzaak voor kunstenaarsmaterialen met een uitgebreid assortiment aan benodigdheden voor de beginnende en professionele kunstenaar. Ook levert Flokstra aan cursuscentra, scholen en instellingen. ik kom hier graag, altijd vriendelijk en tijd voor je.

http://www.mirandameulenkamp.nl
Kirsti Mitchell

Kirsti
 
Mitchell
Schilder

"Art Classes in English with Kirsti Mitchell, join tutored Art Courses from May 2008. 'I used to be creative until life took over!'"

http://www.artinattic.com
Roxanne Monsanto

Roxanne
 
Monsanto
Beeldend Kunstenaar

Ik ga naar Flokstra voor de Lascaux-verven, de superservice, de goede adviezen van Renate en Manuel en natuurlijk voor Jan. Ik waardeer het meest de betrokkenheid van de mensen in de winkel.

http://www.roxart.nl
Klaas-Jan Mulder

Klaas-Jan
 
Mulder
Beeldend Kunstenaar

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk via diverse webwinkels al je teken- en schilderbenodigdheden bestellen. Maar,...wat is daar nou aan? Je wilt toch je spullen zien, vasthouden, voelen, ruiken en proeven? (ik heb gehoord dat échte kunstenaars hun verf ook proeven...) En je wilt toch het advies van Jan (Flokstra) de vakman? Wanneer je dan in de stad bent is het toch héérlijk om ff bij Flokstra naar binnen te lopen en met je aangeschafte kwaliteitsproducten weer huiswaarts te keren?

http://www.klaas-janmulder.nl
Ineke Nienhuis

Ineke
 
Nienhuis

Ik koop mijn materiaal - Winsor & Newton galeria acrylverf en fluoriserende acrylverf - bij Flokstra, omdat ik de sfeer prettig vind en het personeel vriendelijk en behulpzaam is.

http://www.wallstreet-studio.nl
Linda Noordhuis

Linda
 
Noordhuis

Naar Flokstra ga ik voor mijn favoriete schildersproducten: acrylverf van Ara en GOLDEN en veel acrylmedium van Talens. Ook de lokatie van Flokstra - hartje centrum - spreekt mij aan. Kan ik op de terugweg nog een paar bossen bloemen van de markt, koffie van Simon Lévelt en bananensoezen van Banketbakkerij Timmerman meenemen.

http://www.lindanoordhuis.nl
Erik Ommen

Erik
 
van
 
Ommen
Beeldend Kunstenaar

Ik kom al jaren bij Flokstra om schilder- en tekenmaterialen te halen voor mijn projecten. Voor mijn nieuwe boek over zwaluwen die naar Afrika reizen moet ik een groot aantal olieverfschilderijen, etsen en aquarellen maken.

http://www.erik-van-ommen.nl
Theo Onnes

Theo
 
Onnes

Is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook landschappen en mensen een grote rol spelen.

http://www.theoonnes.nl
Regina Oosten

Regina
 
van
 
Oosten
Beeldend Kunstenaar

Regina van Oosten, in 2006 afgestudeerd als autonoombeeldend kunstenaar aan academie Minerva te Groningen, maakte voor haar eindexamen een serie schilderijen die gaan over schoonheid. Zwarte schoonheid. Het werk is verleidelijk, vrouwelijk en valt op door de vergevoerde detaillering die een obsesief karakter hebben

http://www.reginavanoosten.nl
Roos Pagee

Roos
 
van
 
Pagee

“Ben even naar Flokstra….” Niet een dagelijks maar toch zeker een wekelijks uitje. Snuffelend door de winkel op zoek naar olieverf, doeken en ander smulmateriaal  en natuurlijk voor een babbeltje met Jan!

http://www.roosvanpagee.nl
Rein Pol

Rein
 
Pol
Kunstschilder

Ik moet eerlijk zijn: als Minerva-docent kocht ik jarenlang mijn meeste materiaal in het academiewinkeltje. Ik was daar kind aan huis en mocht zelfs achter de balie komen om mijn verfspulletjes uit te zoeken. Zover heb ik het nog niet geschopt bij de firma Flokstra waar ik, sinds mijn vertrek bij Minerva, nu al weer jarenlang met veel genoegen kom. Maar bij Flokstra heb ik achter de balie ook niets te zoeken want in deze winkel ligt in de stellingen alles keurig voor mij en m'n collega's uitgestald. Overdrijf ik als ik zeg dat ik bij Flokstra reeds tientallen scheurpaletjes, honderden tubetjes verf en duizenden penselen haalde? Misschien, maar gaat wel hard!

http://www.reinpol.nl
Herman Poll

Herman
 
van de
 
Poll

Ik kom zeker 1x per maand bij Flokstra  kijken en kopen. Het is voor mij altijd weer moeilijk om weg te komen……..er is zoveel te bekijken.

http://www.herman.exto.nl
Hinke Posthuma

Hinke
 
Posthuma

Flokstra, een prachtige winkel in het centrum van Groningen met aardige mensen en een goed assortiment. En met dat beetje 'extra' waardoor ik er altijd graag kom.

http://www.hinkeposthuma.nl
Gerriet Postma

Gerriet
 
Postma
Schilder

Op 27 februari 2009 is Gerriet Postma overleden. Gerriet werd op 30 oktober 1932 geboren in Twijzelerheide in de provincie Friesland. Hij kreeg internationale bekendheid met zijn expressionistische schilderijen. Zijn lijfspreuk was ‘Leef zoals ik schilder, schilder zoals ik leef. Ik ben alleen maar verf’.Gerriet is 76 jaar geworden.

http://www.gerrietpostma.nl
Claire Poutsma

Claire
 
Poutsma


http://www.clairepoutsma.nl
 Raadhuis

 
Het
 
Raadhuis
Galerie

Hedendaagse kunst in een monumentaal Amsterdamse schoolpand uit 1930. Wat ooit het Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst en waar workshops worden gegeven.

http://www.galeriehetraadhuis.nl
Bryan Rietman

Bryan
 
Rietman

"Sinds mijn opleiding aan de Klassieke Academie ben ik vaste klant bij Flokstra, ik kom er met veel plezier en wordt er altijd goed geholpen!"

http://www.bryanrietman.nl
Fokko Rijkens

Fokko
 
Rijkens

Tijdens mijn studie aan Minerva, ging ik vaak tijdens de middagpauze van een les van Matthijs/Wout/Rikus of Ger Siks even snel wat materiaal halen. Na mijn eindexamen (‘88) is de “gang”erin gebleven, zelfs nu ik alweer jaren in Roderwolde woon (kop van Drenthe). Ook mijn cursisten weten “Flokstra” te vinden. Kortom een prettige winkel voor iedereen!

http://www.fokkorijkens.nl
Ben Rikken

Ben
 
Rikken

"Prima assortiment, leuke bediening en altijd wel effe tijd voor een praatje. Wat je met al die kleur kunt doen"

http://www.benrikken.nl
Mirjam Rinkel

Mirjam
 
Rinkel

Schilderij verkocht? Dan direct naar de winkel van Flokstra en het dubbele bedrag besteden in dit walhalla voor de kunstenaar!

http://www.mirjamrinkel.nl
Erica Scheper

Erica
 
Scheper


http://www.ericascheper.nl
Carmen Schilstra

Carmen
 
Schilstra
Schilder

Ik kom graag bij Flokstra. Ik koop er m'n Ara en af en toe Lascaux acrylverf en m'n doeken en kwasten. Altijd een goede sfeer, aardige mensen, goede adviezen. En als Jan er is natuurlijk even bij praten.

http://www.carmenschilstra.nl
George Schriemer

George
 
Schriemer
Schilder/Illustrator

Al jaren koop ik al mijn materiaal hoofdzakelijk bij Flokstra waardoor ik bijna blindelings mijn weg er naar toe kan vinden. Het is een  fijne winkel met  een open karakter en vriendelijk en behulpzaam personeel waardoor je er makkelijk binnenloopt en er in alle rust kunt rondneuzen tussen het kwalitatief zeer goede en ruime assortiment aan kunstenaarsbenodigdheden.  En het maakt niet uit waarvoor je komt. Of het nou een puntenslijper is of een een tas vol met de duurste olieverven, het wordt altijd vriendelijk voor je ingepakt en aan je meegegeven! 

http://www.georgeschriemer.nl
Gerard Schuil

Gerard
 
Schuil

Voor mij is er maar één zaak waar ik mijn schilders-benodigdheden koop. Dat heeft te maken met het aanbod en de prettige en deskundige manier waarop je als klant behandeld wordt. ’Klant' is eigenlijk geen goede omschrijving. ’Relatie' past beter!

http://www.geraldschuil.nl
Galerie Serpentijn

Galerie
 
Serpentijn

Tegenwoordig is alles te koop via internet, ook kunstenaarsbenodigdheden, maar dan zou je een gezellig bezoek missen aan Flokstra! Ik ga er graag voor op mijn fiets naar de stad, of met m'n auto om heel veel tegelijk in te slaan en met de achterbak volgeladen weer tevreden naar huis te gaan.  

http://www.serpentijn.nl
Hanneke Setz

Hanneke
 
Setz

"Bij Flokstra hebben ze wat mij betreft precies wat ik nodig heb, een top assortiment! Altijd vriendelijk en vrolijke hulp, daarom ga ik heel graag naar Flokstra!"

http://www.hannekesetz.nl
Guus Slauerhoff

Guus
 
Slauerhoff
Beeldend Kunstenaar

Als ik in Groningen ben is altijd de winkel Flokstra in mijn gedachten. Ik heb dat aan elkaar verbonden, dus heb ik mij als beeldende kuntstenaar, gezien de fijne bejegening, verbonden met deze winkel van kunstenaarsbenodigdheden. Het is fijn daar binnen te stappen.

http://www.guusslauerhoff.nl
Gijs Sleen

Gijs
 
van der
 
Sleen
Kunstchilder/Fotograaf

Sinds ongeveer 20 jaar loop ik met plezier mijn materialen in de winkel van Flokstra te verzamelen. Wat voor mij ook belangrijk is, is het sociale contact en de koffie. Vragen worden altijd op een prettige manier beantwoord en geen moeite is te veel.

http://www.gijsvandersleen.nl
Janet Smit

Janet
 
Smit

Bij Flokstra is het altijd prettig shoppen. Ze hebben goed materiaal en de medewerkers zijn altijd super behulpzaam en vriendelijk. Bedankt mensen!

http://www.janetsmit.com
Ans Smits

Ans
 
Smits
Beeldend Kunstenaar

Ik ben Ans Smits, beeldend kunstenaar, in 2011 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen. Sinds de start van de Klassieke Academie ben ik klant bij Flokstra. Een mooie winkel, een goede service én kennis van zaken. Met jullie hulp is het afstuderen net een stukje makkelijker gegaan. Bedankt en tot ziens in de winkel.

http://www.anssmits.com
Stephanie Sopacua

Stephanie
 
Sopacua

Fotograaf

http://stephaniesopacua.com/
Antje Stel

Antje
 
Stel

Gelukkig gaat Jan nog lang niet met pensioen. Hij denkt altijd met je mee en zijn gedrevenheid werkt aanstekelijk. Gaan we naar Groningen, dan altijd ook even kunstshoppen bij Jan!

http://www.antjestel.nl
Marjolijn Stiphout

Marjolijn
 
van
 
Stiphout
Kunstenaar met Aarde

Flokstra is goed georganiseerd, met een fantastisch assortiment en als er iets niet is, hup wordt het meteen besteld. De lucht is er ook heerlijk, alleen daarvoor al blijf ik veel langer dan nodig is. En heel vaak is het niet nodig, maar ga ik gewoon even bij Flokstra naar binnen voor de blije inspiratie.

http://www.articum.nl
Sigrid Stuut

Sigrid
 
Stuut


http://www.sigridstuut.nl
Jan Teunissen

Jan
 
Teunissen

“Als realistisch kunstschilder uit het zuiden van het land voel ik me zeker vereerd mijn schilderijen te mogen exposeren in het Groningse Den Andel. Gezien de vele positieve reacties van gerenommeerde collega-kunstenaars op de website van Flokstra zou ik haast ook daar mijn schildermaterialen willen betrekken. Echter, gezien de grote afstand tot mijn woonplaats, Best bij Eindhoven, gaat mij dat net iets te ver. Mogelijk volgt binnenkort nog een expositie van me in de stad Groningen en ga ik dan Flokstra een bezoek brengen”.

http://www.janteunissen.com
Jelly Timmer

Jelly
 
Timmer

KLEURRIJKE SCHILDERIJEN MAKEN is de grote passie en constante factor in het werk van Jelly Timmer. En al die prachtige kleuren komen van Flokstra in Groningen. Bovendien ben ik erg tevreden over de service van deze winkel!

http://www.jellytimmer.nl
Herman Tulp

Herman
 
Tulp
Kunstschilder

De laatste jaren is Flokstra mijn vaste stek om schildermateriaal te kopen. Prima winkel, ook zeker voor de professionele kunstschilder. Prettige sfeer en vlotte bediening. Aardig personeel (voor mij heel belangrijk en doorslaggevend). De materialen zijn heel overzichtelijk opgesteld. Het winkelpand bevindt zich lekker centraal in de binnenstad. Kortom, top!

http://www.hermantulp.nl
Gerrit Velthuis

Gerrit
 
Velthuis

Flokstra, altijd gastvrij en goed geïnformeerd . . . . . . het startpunt voor heel wat moois.

http://www.gerritvelthuis.nl
Oscar Venema

Oscar
 
Venema


http://www.oscart.nl
Dolf Verlinden

Dolf
 
Verlinden

nvt

http://www.dolfverlinden.nl
Fransje Versloot

Fransje
 
Versloot


http://www.fransjeversloot.nl
Atelier Vijftientwee

Atelier
 
Vijftientwee

In de zomer van 2010 zijn wij ons atelier begonnen in Zuidlaren. Voor de materialen en doeken direct naar Flokstra gereden, waar wij vriendelijk door Jan ontvangen werden. Nadat bleek dat de grote doeken niet in onze auto pasten, werd direct door Jan aangeboden om het even langs te brengen. “ik kom toch regelmatig in het mooie Zuidlaren” zei hij. Wat een service! Sindsdien zijn wij vaste klant bij Flokstra, waar de gemoedelijke sfeer, het grote assortiment, de service en uiteraard de aanwezigheid van Jan een grote plus is. Complimenten! Bart van Diest en Anita Wijchertjes – Atelier Vijftientwee Zuidlaren

http://www.vijftientwee.nl
Wilma Vliet

Wilma
 
van der
 
Vliet

Een bezoek aan Groningen is niet compleet zonder even bij Flokstra langs te gaan. Ik heb altijd wel weer iets nodig. En als het besteld moet worden en een volgend bezoek niet op korte termijn in de planning zit, bieden ze de service om het bestelde op te sturen. Een prettig idee!'

http://www.wilmavandervliet.nl
Henk Vos

Henk
 
Vos
Beeldend Kunstenaar


http://www.henkvosbeelden.nl
Annemiek Vos

Annemiek
 
Vos
Kunstschilder

Sinds mijn afstuderen aan de ABK Minerva in 1985 ben ik vaste klant bij Jan Flokstra. Naast de vaste benodigdheden zoals verf en kwasten, ben ik vooral ook erg blij met de doeken opspanservice. Op elke gewenste maat en met vele soorten linnen kan je bij Flokstra een doek laten maken. Dus hoera voor de doekenservice!

http://www.annemiekvos.nl
Jos Wedden

Jos
 
van der
 
Wedden

"Soms omzichtig, maar dan ook weer op geestdriftige wijze, vind ik wat ik zoek." Niet alleen in mijn kunst, maar ook bij Flokstra vergaat het mij zo. Kijk verder op de web-log van Jos van der Wedden uit Zaltbommel.

http://atelierklaver2.web-log.nl
Aly Westerhuis

Aly
 
Westerhuis

Flokstra is een heerlijke winkel. Gastvrij, behulpzaam en gewoon gezellig. Met mijn werk wil ik de wereld vrolijk en positief kleuren. Jan Flokstra en z’n mensen kleuren op hun beurt mijn dag als ik weer eens langs kom voor krijt, papier of passe-partouts. Ze krijgen van mij zeker 3 PB-sterren! * PB-sterren: sterren die verkregen kunnen worden door positieve bedrijven.

http://www.alywesterhuis.exto.nl
Nicolette Wever

Nicolette
 
Wever
Illustratief Vormgever

Al jaren koop ik mijn materiaal bij Flokstra en ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van de producten. Je kunt op mijn website een uitgebreid overzicht zien van mijn werk.

http://www.nicwever.nl
Nanny Wiel

Nanny
 
ter
 
Wiel

Mijn materialen haal ik al jaren bij Flokstra. Er is een enorm assortiment. Zoals de nieuwe pastelpotloden van Caran d'Ache: ze bevallen me heel erg goed! Tot de volgende keer en dan kom ik graag een kopje thee drinken.

http://www.terwiel.dds.nl
Jet Wilde

Jet
 
de
 
Wilde

Sinds mijn komst naar Groningen dit jaar kom ik bij Flokstra. Het verdriet Goedman in Den Haag achter te moeten laten wordt ruimschoots gecompenseerd door Flokstra. Kennis, assortiment, service en hartelijkheid. En koffie!

http://www.jetdewilde.nl
Agnes Winter

Agnes
 
de
 
Winter


http://www.agnesdewinter.nl
Carla Winter

Carla
 
de
 
Winter

Al jaren koop ik materiaal bij Flokstra en geef ik aan mijn cursisten het advies om bij Flokstra hun schilder benodigdheden aan te schaffen. Altijd zijn ze hier behulpzaam. De service is uitstekend en de mensen vriendelijk.

http://www.carladewinter.nl
Sieger Zuidersma

Sieger
 
Zuidersma
Illustrator/Striptekenaar/Kunstschilder

Al jaren ben ik kind aan huis bij Flokstra, blijf ik ondanks mijn leeftijd toch nog jong.

http://www.siegerzuidersma.nl